در بخش قبلی جزئیات مربوط به جنس این شیرها را به طور کامل بررسی کردیم. اکنون ابتدا این شیرها را بر اساس نحوه اتصال و بعد بر اساس محرک آنها تقسیم بندی میکنیم. از جزئی ترین کاربردهای این شیر میتوان به پروژههای آبرسانی و از کاربردهای عمده آن میتوان به تنظیم جریان مایعات در صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع غذایی و دارویی، سیستم انتقال سوخت و … اشاره کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با بیشتر با کاربردهای این شیر آشنا شویم.
شیر پروانه ای کلاس 150
شیر پروانه ای در سایز های متعددی اعم از 1½ الی 200 اینچ تولید می گردد که تعمیرات آن ها بسیار ساده است اما می بایست مرتب گریس کاری گردند. حرکت دیسک توسط یک ساقه/ شفت وارد شده از طریق دیسک و یک محرک که در خارج از شیر قرار دارد کنترل می شود. جنس بدنه شیر های پروانه ای معمولا از چدن انعطاف پذیر با پوشش پودری اپوکسی در سطوح داخلی و خارجی است. لازم به ذکر است این شیرآلات به ترتیب مصرف با جنس بدنه پلیمری، فولادی و استیل نیز موجود می باشد.
جدول متریال های مورد استفاده در اجزاء شیرهای پروانه
این افست تماس نشیمنگاه و دیسک را در هنگام باز و بسته شدن شیر از بین می برد و از این رو اصطکاک نیز از بین می رود. این همچنین به عنوان یک توقف مکانیکی عمل می کند تا از چرخش بیشتر دیسک جلوگیری کند. مکانیزم عملیاتی شیر پروانه ای
مکانیسم عملکرد خارجی یک شیر پروانه ای، جریان سیال را در سراسر شیر کنترل می کند.
اگر سرعت باز و بسته شیر مهم باشد و یا فشار زیادی پشت ولو باشد و جایی که دبی شیر مهم باشد و نیز جهت کنترل مکانیزه شیرها از اتاق فرمان انجام شود از شیر پروانه ای اکچویتور دار استفاده می شود. شیرهای پروانه ای پنوماتیکی به کمک نیروی محفظه هوای فشرده یا گازهای بیاثر فشرده باز و شیرآلات صنعتی کرج بسته می گردند. پنوماتیک یا نیوماتیک به معنی نَفَس یا هوا، نوعی فناوری است که به مطالعه و بهکارگیری گازهای فشرده برای ایجاد نیروی مکانیکی میپردازد. برای استفاده باید به نوع سیالی که قرار است عبور کند توجه شود و مدل مورد نظر را با متریال مناسب خریداری کرد.