رفتاردرمانی میتواند به افرادی که از پریشانی و اضطراب رنج میبرند، از طریق جایگزینی و مداخلات رفتاری کمک کند. رویکرد رفتاردرمانی، همانطور که از اسمش مشخص است؛ رفتار و اعمال مراجع را ارزیابی میکند و سپس تلاش میکند تا شانس تجربههای احساسی مثبت در مراجع را افزایش دهد. طول مدت درمان معمولاً یک ساعت و یکبار در هفته است که با ساختاری کاملاً اصولی و بین فردی پیش میرود. شیوههای درمانی نیز میتواند متشکل از انواع راههای ارتباطی مانند حضوری و یا غیر حضوری و به صورت تماس آنلاین از طریق اینترنت باشد. شما بعنوان مراجع و کسی که تقاضای کمک دارید کاملاً متوجه شیوه برخورد درمانگر خود خواهید شد.
بلکه میتوانند بهعنوان دستیار دکتر روانشناس در کلینیکها، بیمارستانها یا مراکز روانشناسی فعالیتکنند. کسانیکه وارد دورهی فوقلیسانس روانشناسی میشوند، بعد از اتمام اجازهی مشاوره در زمینههای مختلف را دارند. درواقع باتوجه به فوقلیسانسی که گرفتهاند، میتوانند بهمراجعین مشاورهدهند. در بسیاری از کشورها مثل ایران، بهعلت عدموجود بستر مناسب شغلی، اکثر افراد تصمیممیگیرند در رشتهی روانشناسی بالینی تحصیلکنند.
افسردگی؛ از اختلالات شایعی که علت مراجعه به روانشناس هستند، افسردگی است. به نظرم سایت روانشناسی سایکو درمان علمی تر از بسیاری از سایت هایی است که تا حالا دیدم. شاید تصوری داشته باشید که یک مددکار اجتماعی کیست ؟ اما تصورات غلط زیادی درباره آنها وجود دارد. این مدد کاران اجتماعی تمایل دارند خانواده ها را بررسی کنند و ببینند مشکلی وجود دارد که باید مدیریت شود. یک مددکار اجتماعی می تواند کسی باشد که به خانواده ها کمک می کند تا قوی تر شوند. به بزرگسالان ، زوج ها و خانواده ها می آموزد که چگونه می توانند تعارض را مدیریت کنند.
برگزاری دورههای مشاوره برای نوجوانانی که به دوران بلوغ میرسند و بحرانهای بلوغ را تجربه میکنند. اختلالات خواب؛ افرادی که دارای اختلال خواب باشند و نتوانند بخوابند. ترجمه یوسف کریمی و همکاران (۱۳۹۰)، انتشارات رشد، تهران، صفحهٔ ۷۴۲. افکار بد مرتبط با اضطراب و افسردگی را کنار می گذارید یا آنها را رد می کنید. این دو اصطلاح خیلی استفاده می شوند تا جایی که به نظر می رسد آنها یکسان هستند. این امر معمولاً به این دلیل است كه هر دو با افكار خود- مغلوبی در ارتباط هستند.
که البته در کشورهای پیشرفته، یکی دیگر از کارهای مشاور مجله خبری پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس، ارایهی همین مشاورهی اولیه است که به کدام دکتر و به کدام متخصص باید مراجعه نمایید. البته شایان ذکر است که امروزه بسیاری از دورههای درمان در شاخهی غیردارویی به بسیاری از روانپزشکان نیز داده میشود. مثلا روانپزشکیکه دورهی روانپزشکی خود را تمامنموده، میتواند در بسیاری از دورهها از قبیل رفتاردرمانی شناختی یا دورههای تحلیلی شرکتکند. همچنین بسیاری از دورههای مبنی بر داروشناسی و مداخلات دارویی برای دکترهای روانشناس بالینی یا شاخههای دیگر روانشناسی وجود دارد. اما هیچکدام از این مسایل، این واقعیت را عوض نمیکند که حوزهی تخصصی یک روانپزشک و متخصص اعصاب و روان، حوزهی دارودرمانی و حوزهی تخصصی یک دکتر روانشناس، حوزهی درمان غیردارویی است. فردیکه مدرک روانپزشکی دریافتمیکند، حداقل بین ۱۰ تا ۱۲سال درسخوانده که از نظر میزان دورهی تحصیل، هیچ فرقی با دکتر روانشناس ندارد.
- شرکت در درمان خوب به شما کمک می کند تا دردهای مرتبط با موارد ذکر شده در بالا و سایر مشکلات از جمله افسردگی ، اضطراب و مدیریت استرس را کاهش دهید.
- به شکل کلی عوامل روانشناختی مرتبط با عملکرد در کار، مدرسه، تفریح و ورزش را شناسایی کرده و مشکلات را رفع میکنند.
- هم چنین بهتر است که تفاوت میان روانشناس و روانپزشک را بدانید، تفاوت این دو پزشک در این است که یک روانشناس در درجه اول، به بیمار افسرده از طریق مشاوره و روان درمانی (گفتار درمانی هم به آن می گویند) کمک می کند.
- روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهن انسان و سایر موجودات براساس روشهای علمی است.
- اگر میخواهید سبک زندگی سالم داشته باشید پیشنهاد میکنیم مجله روانشناسی را دنبال کنید.
در حیطه روانشناسی و کار با مراجعین، این اصطلاحات همگی دارای یک معنی هستند و معمولاً به جای هم به کار برده میشوند. البته عنوان مشاور و روانشناس در بسیاری از جاها بیشتر از درمانگر استفاده میشود. عناوین مشاور سلامت روان و روان درمانگر نیز اصطلاحاتی هستند که با توجه به نوع کار با مراجعین استفاده میشوند.
ده نکته مهم در رابطه با مهارت های انتخاب همسر مناسب
یعنی شخصیکه بهدرجه دکترای روانشناسی میرسد و متخصص بیماریهای روانی میشود، حداقل ۱۰ تا ۱۵سال در دانشگاه و بهمطالعه گذراندهاست. همچنین از کسانیکه روانشناسی عمومی یا سوشال سایکولوژی (روانشناسی جامعهشناسانه) گرفتهاند، در تحقیقات علمی و جمعآوری اطلاعات برای نوشتن برنامههای بزرگ در سطح اجتماع استفادهمیشود. بههمین علت در کشورهای پیشرفته، کسی بهواسطهی دستیافتن و رسیدن بهشغل و گرفتن کار بهسمت روانشناسی بالینی نمیرود. بلکه هدف انتخاب رشتهی روانشناسی در اکثر کشورهای پیشرفته، علایق شخصی و میل فرد برای فعالیت در رشتهی مربوطه است. درنتیجه، موج شدید نیاز و تمایل بیش از حد به دکتر شدن یا ویزیتکردن بیمار فقط در کشورهایی دیدهمیشود که در شاخههای دیگر روانشناسی بهراحتی شغل پیدا نمیشود.