در مورد تفاوت بین یک روانشناس و روان درمانگر بیشتر می آموزید زیرا در این مقاله بیشتر به این دو حرفه می پردازیم. پیدا کردن یک متخصص مناسب برای کمک به شما در شروع روند درمانی خود کار ساده ای نیست. خبر خوب این است که متخصصان مراقبت از بهداشت روان برای ارائه درمان های خوب و راه حل های واقع بینانه برای مقابله با مشکلات روزمره زندگی اختصاص دارند.
برخی از جلسات درمان کوتاهمدت و زیر 10 جلسه هستند و از سوی دیگر برخی طولانیمدتاند، به طوری که ماهها و سالها ادامه دارند. باید به یاد داشته باشید که همیشه راهی برای پیشرفت در زندگی مشترک وجود دارد و فرقی نمی کند که هنوز مجرد هستید و یا اینکه سال های زیادی از زندگی مشترک شما می گذرد، مشاور ازدواج همیشه می تواند به شما کمک کند. یک روان شناس خوب به شما توصیه مستقیم نمی کند( مگر در وضعیت اضطراري) و سعی ميکند توانایی حل مسأله را اموزش دهد تا خودتان بتوانید مشکلتان را حل کنید. علم روانشناسی مثل دیگر علوم هر روز شاهد پیشرفت های جدیدی است به همین علت هر روانشناسی باید خود را ملزم به مطالعه و اموزش مستمر براي ارتقای توانایی ها و مهارت های خود کند.
از علت تا درمان
برای درمان و حل مشکلات مراجعان از روشها و رویکردهای مختلفی استفاده میشود. گاهی در طول درمان، انتقال احساساتی که مراجع به درمانگر دارد، انتقال متقابل احساساتی که درمانگر به مراجع دارد روی میدهد و در نتیجه مقاومت صورت میگیرد. یک درمانگر هوشمند وظیفه کنترل و بهکارگیری چنین عواطف و احساساتی را در طول جلسات درمان دارد. رواندرمانی گاهی “درمان به شیوه گفتگو” نامیده میشود، زیرا در آن به جای دارودرمانی از صحبت کردن استفاده میشود.
- چنانچه سؤال یا ابهامی برای شما باقی مانده است، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
- گاهی شدت چالشها به قدری زیاد است که ادامه آن برای انسان غیر ممکن به نظر میرسد.
- در نتیجه باتوجه به دورهی تخصصی که دکتر روانشناس مربوطه طی کرده، روی بیماریهای مختلفی را کار میکند که این بیماریها میتواند از اختلالات جنسی تا اختلالات دیگر روانی را شامل شود.
- روانشناس به فردی گفته میشود که به مطالعه علم روانشناسی در تمامی حوزه های آن در دنیای آکادمیک و دانشگاهی میپردازد.
- امروزه با وجود فشارها و استرسهایی که همهی ما در زندگی تحمل میکنیم وجود شخصی که بتواند ذهن آشفتهی ما را به آرامش برساند بسیار اهمیت دارد.
بگذارند درمانجو هر چقدر که می خواهد سخن بگوید مجله خبری پزشکی باید به یاد بیاورد که باید شنونده ی خوبی باشد براي درک مشکل مراجع و تشخیص اختلال نباید شتاب کند تعجیل کردن و کم حوصلگی را کنار بگذارد. همان گونه که ميدانيد بعضی از اختلالات روان شناختی نشانه های نزديک به هم دارند پس شکیبایی رمز پیروزی است. روان شناس باید فن بیان خوب داشته باشد و بتواند مراجع را بسوی خود جذب کند. درصورتی که مراجع با روانشناس حس راحتی کند روند درمان و کیفیت گفتگو بهبود می یابد. فن بیان مهارتی است که یک روانشناس خوب باید به خوبی آن را بیاموزند.
دکتر محمد سلطانی زاده
در ادامه بیماریها و اختلالاتی که روانشناس درمان و بررسی میکند را میشماریم. شغل روانشناسی دارای حیطه های مختلفی است که متخصص روانشناس در هر کدام جنبه های مختلفی از رفتارها و روابط افراد را مورد بررسی قرار می دهد. روانشناس باید جامعه نگر و صبور باشد و تحلیل دقیقی از شرایط فرد و مشکلات او داشته باشد تا بتواند حداکثر کمک را در طی جلسات مشاوره روانشناسی به او بکند. یعنی اگر فوقلیسانس روانشناسی بالینی دارند، میتوانند بهعنوان مشاور خانواده یا کودک یا هرنوع مشاورهای که مراجع نیازمندست، فعالیتکنند. البته باید بدانید اگر فرد، فوقلیسانس روانشناسی در مقطع روانسنجی دارد، فقط اجازهی انجام تستهای روانسنجی، درواقع سنجش روان مراجع را دارد.
به اعتقاد او چنین پژوهشی میتوانست نقطه آغازی برای درک بهتر آنچه که در اتاق مشاوره روانشناختی میان بیمار و درمانگر میگذرد، باشد. کلینیکهای روانشناسی خصوصی نیز از دیگر محیطهای کاری این متخصصان است که در مقایسه با موارد فوق، خدمات گرانتری را ارائه میدهند. در این روش درمانی، تمام اعضای یک خانواده در جلسات درمان حضور دارند چراکه مراجع بخشی از این سیستم است و حل مشکل او به تغییر نگرش کل اعضا بستگی دارد. اعضا در کنار هم برای حل مشکل تلاش میکنند، راهها و اصول جدیدی را فرامیگیرند و روابط جدید را جایگزین روابط قبلی میکنند. در این جلسات خانواده یاد میگیرد که بهتر است به جای سرپوش گذاشتن روی مشکلات، راههای جدیدی برای حل آنها پیدا کند. این روش برای تسکین دردها و ترسهای فرد از مسائل مختلف استفاده میشود.
مواجهه درمانی
در چنین مواقعی برای جلوگیری از افسردگیهای شدید و اختلالات روحی نیاز است که از یک مشاور کمک گرفته شود. روانشناسی بالینی روانشناس بالینی و روانشناسی بالینی چیست؟ وقتی یک… با توجه به تمام نکاتی که ذکر شد، مراجعین با در نظر گرفتن سوابق، تجربیات، تحصیلات روانشناس و نحوه برقراری ارتباط روانشناس نسبت به خود، میتوانند دست به انتخاب درست بزنند.